Babeczki dyniowe z borówkami

Formy do muffinek znów były w robocie :).

Tym razem zaszalałam z dynią. Trwa sezon na dynię, a ja wciąż odkrywam nowe sposoby jej wykorzystania.

Dynię upiekłam jak zwykle: 30 min w 180 st C. Zmiksowałam ją z jajkiem i utartym jabłkiem. Dodałam stopniowo mąkę i dalej miksowałam. Na koniec dorzuciłam przyprawy, proszek, wiórki i borówki – wymieszałam wszystko. Foremki wysmarowałam masłem, babeczki piekłam 30 minut.

Smakowało!

Komentarze 18 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Ja bym nie dodawała mąki jaglanej bo ona nie rośnie, ja bym dodała mąkę z tapioki lub ryżową . pozdrawiam. 😉

Aniu,
wyszły bardzo dobre, ale trochę gorzkawe. Jak myślisz czy możliwe, że dałam za dużo cynamonu i goździków czy to może od czegoś innego?
Pozdrawiam

zdecydowanie za dużo cynamonu i goździków. Piernik może być lekko gorzki, proszę zrobić polewę: kakao, miód, masło

ja kupuję bez glutenu w sklepie organic
Pozdrawiam

Ogromnym plusem muffinek jest to, że można je robić praktycznie ze wszystkiego. Zarówno na słodko jak i na słono, owocowe i warzywne. Bardzo podoba mi się Twoja propozycja na dyniowe muffinki 🙂 http://dbamofigure.pl/

Pani Aniu!
Na początku, gdy o Pani usłyszałam pomyślałam: kolejna głupiutka WAG, która zrobi karierę na plecach męża. Później przeczytałam recenzję “Żyj zdrowo i aktywnie z Anną Lewandowską”. I znów myśl: wazelina. Aż w końcu trafiłam na tę książkę w Empiku, już chciałam krytykować,a tu zdziwienie- jest pięknie wydana, w przystępnej cenie . Kupiłam, oczywiście, żeby udowodnić sobie, że nie ma tam nic wartościowego. I niespodzianka- może zdarzają się błędy ortograficzne na facebooku, ale na temat zdrowego trybu życia wie Pani wszystko. Jestem zakochana w Pani książce, blogu i poradach.
Pozdrawiam

hmmm. Współczuję takiego nastawienia do ludzi, których Pani nie zna.
Jak można się wypowiadać na temat innych żon piłkarzy w taki sposób? Każda z nich to mądra kobieta, która w jakiś sposób musiała dostosować życie do męża…
Dziękuję za opinię odnośnie książki.
Pozdrawiam

W dyni zakochałam się dzięki J.K. Rowling za pośrednictwem książek o Harrym Potterze. Zaczęłam szukać jakiś dobrych przepisów na dyniowe potrawy z książek pani Rowling, a efekty tego były fenomenalne. Również w Pani książce nie umknęły mojej uwadze przepisy, zwłaszcza te na placek, surówkę i zupę dyniową.
Tego przepisu na pewno nie przepuszczę. Pozdrawiam,

Zupełnie z innej beczki mam pytanie czy mogła byś Aniu opisać czy porównać różne mleka.pije kawe ze wzgledu na jej smak (nie dużo może 4 w tyg) wiem ze krowie odpada czytalam co napisalas w 100% dotarlo do mnie kazde slowo.teraz pije kokosowe jest bardzo tłuste chciała bym wybrać najlepsze 🙂 dziękuję i pozdrawiam

A ja wczoraj robiłam czekoladę wg przepisu Pani Ani,ale zamiast borówek dodałam orzechy i pyszna,zdrowa czekolada orzechowa gotowa:)

Pani Aniu, bardzo Panią podziwiam i ćwiczę z pani filmikami jednak dręczy mnie bardzo jedna kwestia… Czy zdarza się Pani czasami zjeść normalna czekoladę czy typowe domowe ciasto?

Aniu święta coraz bliżej mogła byś poświecić kilka wpisów na blogu bądź na fb odnośnie zdrowych przepisów na świąteczne potrawy i mini poradnika jak sobie poradzić na rodzinnych wigiliach żeby nam zbyt wiele kg nie przybyło po świętach ? 🙂