BIO Cukier kokosowy

Cukier kokosowy pozyskiwany jest z soku palmy kokosowej, z którego odparowano wodę. Posiada głęboki, brązowy kolor oraz intensywny karmelowy zapach. Jest mniej słodki niż biały cukier, a dodany do potraw nadaje im wyjątkowy smak i aromat. Jest bogaty w składniki odżywcze, m.in. witaminy z grupy B oraz potas.

Posiada niższy indeks glikemiczny (GI 35) niż biały cukier, dla którego jest doskonałą alternatywą.

Jest także źródłem inuliny, która wspomaga prawidłową pracę przewodu pokarmowego. Do jego zalet można zaliczyć niską temperaturę topnienia i jednocześnie wysoką temperaturę palenia, dzięki czemu świetnie nadaje się do wypieków.

PRZECHOWYWANIE:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

SPOSÓB WYKORZYSTANIA I DAWKOWANIE: Można nim zastępować biały/ brązowy cukier. Świetnie nadaje się do wypieków, koktajli oraz dań kuchni azjatyckiej.

3 stycznia 2016 / Brak komentarzy

Możesz skomentować mój wpis jako pierwszy!

Dodaj swoją odpowiedź w tym temacie

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *