Obiady

Obiady

Bezglutenowe spaghetti z warzywami i zielonym pesto

Często pytacie do czego dodaję spirulinę lub chlorellę bo sami nie macie na to pomysłu. Staram się eksperymentować w kuchni i mieszać rożne smaki….

22 stycznia 2017 / 24 komentarze

Ceviche z dorsza

Ceviche to zdrowy sposób przygotowania ryby na surowo. Polega na marynowaniu ryby w soku z cytryny z dodatkiem orientalnych smaków, które dominują w potrawie swoim aromatem….

13 stycznia 2017 / 27 komentarzy

Szaszłyki z Lio Shake szpinakowym

Co prawda ze względów pogodowych sezon grillowy na zewnątrz jest już zakończony, ale jeśli przyjdzie nam ochota na szaszłyka to od czego są piekarniki? 🙂…

27 października 2016 / 12 komentarzy

Zapiekanka z warzywami

Nareszcie w domu, po intensywnym wrześniowym czasie 🙂 Stęskniłam się za moimi domowymi, zdrowymi obiadami i nowymi pomysłami kulinarnymi! Tym razem zaserwowałam…Zapiekankę. Bardzo prosta,…

13 października 2016 / 42 komentarze

Risotto z kurkami i dynią na czerwonym ryżu

Na polskim rynku, można dostać kilka rodzajów ryżu. Każdy z nich ma „coś” innego do zaoferowania. Osobiście dziś zaserwuję risotto z czerwonym ryżem. Dlaczego?…

29 września 2016 / 9 komentarzy

Tarta z puree dyniowo – sezamowym

Tarta, tarta grzechu warta … Nie masz pomysłu co tu dziś upichcić? Nie przejmuj się – mnie też się to zdarza…

14 września 2016 / 17 komentarzy

Pieczone placki z drobiu i cukinii

Było już sporo placuszków na słodko, były też wytrawne – warzywne. Wiem jednak, że miksy warzywno – mięsne cieszą się wśród Was…

6 września 2016 / 9 komentarzy

Kotlety mielone z burakiem

Gdyby ktoś mnie zapytał jakim jestem warzywem powiedziałabym bez wahania: burakiem ;). Uwielbiam buraki w każdej postaci. Są nie tylko pyszne, dowiedziono…

3 lipca 2016 / 62 komentarze

Danie z polędwicą wołową

Pisałam jakiś czas temu, że wracam do jedzenia mięsa. Okazało się, że moje ciało sportowca potrzebuje białka zwierzęcego. Mój wybór często pada na wołowinę, bo…

25 czerwca 2016 / 4 komentarze