Panna cotta z mango

Ten włoski deser kusił mnie już dawno. Ale zniechęcała mnie konieczność użycia śmietany. Wymyśliłam więc swoją wersję – z mlekiem roślinnym.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Podgotowałam mleko, kiedy zaczęło wrzeć dodałam cukier i agar agar. Gotowałam 5 minut na małym ogniu mieszając i dodając mango oraz skórkę z cytryny. Zostawiłam do ostygnięcia. Przelałam do miseczek. Zmiksowałam i zmieszałam owoce na sos i polałam nim deser. Składniki na  6 osób.

Komentarze 7 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Aniu, a w jakiej postaci dodałaś mango? miksowałaś je z mlekiem przed przelaniem do miseczek?

Wygląda przepysznie koniecznie sprobuje!!:)
Czy jest jakaś alternatywa dla proszku agar agar ?? Chciałabym jak najszybciej zrobić a kilka dni minie za nim zamówię ten proszę…

Pozdrawiam gorąco 🙂

ania, mango ma być jakoś starte? czy świeże mango nie zatrzyma ścinających właściwości agaru?