IMG_6788 kopia

Pieczone, warzywne placuszki

A dziś takie cudeńka wjechały na nasz stół:)
Przepis bardzo łatwy i nie pochłaniający zbyt wiele czasu czyli idealny dla wszystkich:)

Możesz je przygotować do lunchboxa bądź schrupać zaraz po przyrządzeniu. Przepis jest całoroczny, ponieważ wykorzystałam do niego warzywa korzeniowe, dostępne nawet zimą. Nie będę przeciągać bo ślinka cieknie:) Bierzmy się do roboty.

 

Pieczone placuszki warzywne:

IMG_6790 kopia

Składniki:

  • 1 burak  (może być ugotowany)
  • 2 marchewki
  • 1 cukinia
  • 1 łyżka masła ghee
  • szczypta soli morskiej
  • szczypta czarnego pieprzu
  • szczypta kurkumy
  • szczypta kminku
  • 1 jajka
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej /kokosowej
  • opcjonalnie garść rodzynek (jeśli chcesz dodać słodki smak)

Przygotowanie:

Zetrzyj warzywa na tarce (najlepiej na dużych oczkach). Wymieszaj wszystkie produkty.

Piekarnik rozgrzej do 180 stopni, a na papierze wyłóż placuszki i piecz ok. 25 minut.

IMG_6790 kopia

7 października 2016 / 11 komentarzy

Komentarze do wpisu 11 komentarzy

Dodaj swoją odpowiedź w tym temacie

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *