tajska sałatka

Astronomiczne lato jeszcze trwa. Dlatego na talerze nadal wrzucamy słońce i radosne kolory. Niech trwa jak najdłużej :).

Sałatka tajska

Składniki:

2 łyżki masła orzechowego (zdrowego)

2 łyżki sosu sojowego

2 łyżki octu ryżowego

1/2 łyżeczki kurkumy

1 łyżka mielonego imbiru

1 łyżka mielonego czosnku

sok z 1 limonki

główka sałaty

1/2 szklanki drobno poszatkowanej czerwonej kapusty

2 starte marchewki

1 ogórek pokrojony w talarki

1 czerwona papryka pokrojona w kosteczkę

1 mango pokrojone w kostkę

1 awokado pokrojone w kostkę

garść posiekanej kolendry

1 łyżeczka czarnego sezamu

 

Kochani, nie pytajcie co zamiast tego lub innego składnika. Kombinujcie, moje przepisy można traktować dosłownie, a mogą być po porostu inspiracją :).

Takie i inne przepisy znajdziesz na III poziomie DIET by Ann. Zapraszam!

 

 

 

8 września 2016 / 3 komentarze

Komentarze do wpisu 3 komentarze

  • Aneta napisał(a):

    Brzmi i wygląda pysznie. Koniecznie muszę spróbować:)

  • Ania Liść Jarmużu napisał(a):

    Ciekawe połączenie, chętnie wypróbuję 🙂

  • Kasia napisał(a):

    Pani Aniu! obserwuje Pani bloga od dłuższego czasu i zastanawiam się nad pewna rzeczą. A mianowicie czy między śniadaniem a obiadem lepiej zjeść płatki owsiane czy jaglane na mleku z owocami bez dodatku cukru czy zwykła kanapkę z szynką i serem? Staram sie dbać o linię i nie chciałabym nieświadomie sobie zaszkodzić. proszę o poradę zanim na dobre oswoje siw z Pani zasadami. Pozdrawiam

Dodaj swoją odpowiedź w tym temacie

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *