Tatar z domowym ketchupem

Śniadanie białkowo – tłuszczowe, czyli to, co sportowe tygryski lubią najbardziej :).

Umyte mięso wymieszałam z oliwą, cebulką, sosem, musztardą i przyprawami. Na uformowany w miseczce tatar wyłożyłam pokrojony pomidor i żółtko. Dodałam ketchup.

Domowy przepis na ketchup:

Pomidory sparzyłam i obrałam ze skórki, pokroiłam. Wszystko zmiksowałam.

Komentarze 6 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Nie wiem jak możecie jeść surowe mięso skoro możecie złapać pasożyta tasiemiec.

Czy to przepis na śniadanie dla jednej osoby ? Dziękuje z góry za odpowiedz i pozdrawiam

Polecam tez keczup z buraka! Przepyszny i do tatara idealnie pasuje

Kocham smak tatara ale tak bardzo boję się kupować mięso i jeść je surowe :/ Choć mam “sprawdzone” miejsce kupowania mięsa to czasami różnie bywa… A można do tatara kupować wołowinę pakowaną próżniowo, która jest dostępna w sklepach sieciowych?

Witaj Aniu,

Chciałem zapytać, czy diera rozłączna jest waszym osobistym pomysłem (weglowodany nie z białkami), czy jest to standard w diecie np. piłkarzy BVB czy Bayernu?

Kup udziec wołowy i przed zrobieniem tatara zamroź w całości na minimum dwa dni.
To typowa obróbka termiczna.