wytrawne

Wytrawne babeczki do lunchboxa

 

 

Moją propozycja  na dziś to wytrawne babeczki.  Doskonałe jako przekąska do pracy/szkoły.

 

SKŁADNIKI:

  • ½ szklanka kaszy gryczanej (niepalona, ilość podana przed ugotowaniem)
  • 1 mała cebula
  • kilka kawałków suszonych pomidorów (ok. 5)
  • dwie małe główki brokułu
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • przyprawy: sól morska, pieprz cayenne, kurkuma, kminek (wedle upodobań), bazylia, majeranek.
  • 3 łyżeczki siemienia lnianego

 

Ugotuj kaszę gryczaną. Posiekaj drobno cebulę i zeszklij ją na patelni na oleju kokosowym. Następnie również drobno posiekaj suszone pomidory i pokrój brokuły. W osobnej misce wyłóż ugotowaną kaszę, dodaj przyprawy i siemię lniane. Wszystko zmiksuj blenderem, dodaj kawałki suszonych pomidorów, brokuły i zeszkloną cebulę – wszystko wymieszaj i ułóż w foremki do babeczek.

Piecz ok. 30 min w 180 stopniach.

 

 

22 lutego 2016 / 29 komentarzy

Komentarze do wpisu 29 komentarzy

Dodaj swoją odpowiedź w tym temacie

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *