Zupa z pasternaku i marchwi

Przednówek, pogoda niepewna, więc nadal jemy rozgrzewające warzywa korzeniowe. Rozgrzewające i dodające energii oraz poprawiające humor. Taką słoneczną zupę można zjeść na obiad lub na kolację :).

Cebulę zeszkliłam na łyżeczce masła klarowanego. Dodałam pokrojoną marchewkę i pasternak oraz kawałeczek imbiru. Lekko poddusiłam. Zalałam wodą tak, aby warzywa były lekko zakryte wodą. Gotowałam aż warzywa zmiękły. Dodałam przyprawy. Wszystko zmiksowałam.

Dużo słońca!

Komentarze 3 komentarze

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Taka zupa to super pomysł na kolację. Wieczory jeszcze są dość zimne, więc nie ma nic lepszego niż bardzo rozgrzewająca zupa 🙂 Bardzo podobną zupę często robimy tylko bez dodatku pasternaku. Następnym razem spróbuję dorzucić do przepisu, ciekawe czy wpłynie to bardzo na smak ? http://dbamofigure.pl/

Ja trochę z innej beczki. Moja mama ma sporą nadwagę i ostatnio znajoma namówiła ją na stosowanie produktów HERBALIFE w połączeniu z dietą pod nadzorem konsultantki. Czy produkty te są szkodliwe dla organizmu??. Pytam bo koszt takiego programu to ok. 500 zł miesięcznie. Proszę o odpowiedź, jeżeli ktoś z Was stosuje lub stosował taką suplementację.