Faszerowane jajka z majonezem z awokado

Jak Wielkanoc, to jajka.

Dzielimy się nimi z rodziną przy świątecznym stole. Do każdego kawałka dołączamy życzenia. Ale jajka mogą być też bardzo smaczną przystawką. Zwłaszcza, że w ich przygotowanie możemy włożyć więcej serca niż czasu, a i tak będą bardzo smaczne.

Wszyscy wiemy , że tradycyjny majonez jest bardzo kaloryczny. Rzadko kiedy dodaję owoce do białka, ale przy tej okazji robię wyjątek.

Sposób przygotowania:

Składniki na pastę zmiksować.

Pięć jajek ugotować na twardo i przekroić wzdłuż tak, aby nie pokruszyć skorupek. Do masy z awokado dodajemy jajka i garść szczypiorku. Doprawiamy przyprawami i blendujemy. Masę przekładamy do skorupek i podsmażamy na maśle kokosowym.

Pycha 🙂

Wesołego Alleluja!

Komentarze 7 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

dziekuje za przepyszny przepis!!!! nie sadzilam, ze taki “majonez” moze az tak mi smakowac 🙂

Fantastyczny pomysł z tym faszerowaniem, uwielbiam jajka jednak te świąteczne kojarzą się nam wszystkim z majonezem, który jak wiem nie sprzyja utracie wagi. Twój przepis na fit majonez z avocado to strzał w dziesiątkę jeśli chodzi o cykl wielkanoc last minute. http://dbamofigure.pl/