Halibut na parze z warzywami

Prosicie mnie o łatwe, szybkie do wykonania, ale pożywne i zdrowe  przepisy na lato.

Składniki:
  • 2 filety z halibuta
  • kilka młodych, kolorowych marchewek
  • 1 młoda cukinia
  • kilka łodyg szparagów
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • szczypta soli morskiej, tymianku i czarnego pieprzu

Dziś w takim razie bardzo szybka ryba z warzywami na parze. Uwielbiam halibuta. Ma delikatny, kremowy smak. Dodatkowo szybko się go przyrządza, więc jeśli masz dostęp do świeżych filetów to nie możesz przejść obojętnie obok tego przepisu 🙂

Sposób przyrządzenia:

Umyłam dokładnie filety, przełożyłam do miski dodając oliwę z oliwek i przyprawy – chwilę marynowałam. Warzywa dokładnie umyłam, odłamałam zdrewniałe końcówki szparagów, a następnie pokroiłam cukinie w talarki. Całość włożyłam do pojemnika na parę. Parowałam ok. 20 minut, dodałam oliwę z oliwek i gotowe.

Komentarze 13 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Dobry szybkie szamanko , uwielbiam ryby , halibut jest pycha !!!! ♥ pozdrawiam

Czy ktos stosowal KetOil .Poznalam ten produkt w pracy . Chlopaki dodaja go do kawy espresso . Czy mozesz Aneczko na to spojrzec

Super produkt 50% maslo klarowane i 50% olej kokosowy . Daje fajnego kopa z kawa . Kawa Ani jest najlepsza !

Mnie za bardzo nie trzeba przekonywać do ryb. Wiem, że Japończycy jedząc wiele ryb dłużej żyją. Powinno się chociaż raz w tygodniu jeść rybę pod jakąś postacią. Ten przepis jest super.

ja jem mięso 🙂

Mogłabyś wyrazić swoją opinie na temat jedzenia nie tylko krewetek ale tez np. Kałamarnicy lub ośmiornicy czy tez kalmarów ale świeżych dobrze przyrządzonych np. W Chorwacji? Bo nigdzie nie informacji na ten temat. Głównie wszyscy opierają aie na opinii żeby nie jeść owoców morza niewiadomego pochodzenia czyli np. W Polsce bo są nieświeże itp…

Aha nie dodałam ze chodzi mi o kobiety w ciąży i ich dietę ?

Aniu, co sądzisz o oleju kokosowym w związku z ostatnimi doniesieniami, że jest niezdrowy do jedzenia ale dobry jedynie do stosowania na skórę i włosy? Czy nadal stosujesz go w kuchni?

Aniu, co uważasz o surowych kruszonych ziarnach kakaowca jako przekąsce?

Mniam pychosci ? Aniu a co to będzie za kalendarz motywacyjny ? Pozdrawiam miłego weekendu ☀☀??