Placki drobiowe z Lio Shake

Dziś drobiowo :), ponieważ dawno nie było indyka. Jeśli nie indyk to możesz wspomóc się w tym przepisie kurczakiem. Tylko jak zawsze, proszę aby mieć na uwadze jakość i źródło pochodzenia mięsa 🙂

Do placków wykorzystałam Lio Shake, ponieważ często pytacie do czego można je użyć. W zależności od tego jaki smak preferujesz wybierz Lio Shake Szpinak lu Lio Shake Burak. Możesz też przygotować miks, część z jednym, a część z drugim smakiem.

Sposób przygotowania:

Mięso dokładnie umyłam, a nastepnie zmieliłam.  Na tarce starłam cukinię, po czym ją odsączyłam. Wymieszałam ją z mięsem i przyprawami oraz połową z Lio Shake z buraka, a drugą połowę Lio Shake ze szpinaku (te drugie wyszły bardziej chrupiące – PYCHA :)) Dodałam jajko, znów mieszałam i formowałam placki. Piekłam w piekarniku, na papierze, ok. 25 minut w 190 stopniach.

Komentarze 22 komentarze

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Jestem na twojej diecie i wlasnie dostałam od kolegi cukinie-z jego ogródka. Co prawda tych placków nie widziałam jeszcze nigdzie u siebie na diecie, ale już zaplanowałam przepisy na przyszły tydzień i będą placuszki :). Wyglądają tak smakowicie, ze muszę spróbować ☺️

Witam, zabrakło mi informacji ile placków wychodzi z podanych składników? dziękuje;)

Aniu, jakie używasz mleczko kokosowe? Fajnie , gdyby w twoim sklepie takie mleczko było :)) Pozdrawiam

Kupując patrzę na skład, aby był tylko kokos i woda.

Dziękuję 🙂 Miłego dnia :*

A kiedy uzyć mąki? wymieszać ze wszystkim, obtoczyć mięso? czy w ogóle jest potrzebna?

Wymieszać 😉 już uzupełniłam.

Wymieszać ze składnikami 😉

Cześć,czy te lio Shake są bezpieczne dla kobiet karmiących piersią?:)
Pozdrawiam

Co do tego można zjeść? Bo samymi placuszkami na obiad ciężko będzie się najeść 🙂

Rewelacyjny przepis! Te placuszki będą doskonałe jako lunch lub kolacja:). Koniecznie wypróbuję ten przepis. Cieszę się, że są pieczone, a nie smażone.

Po takim obiadku jako podwieczorek przydałoby się zjeść coś fit i bezglutenowego ??

Super – jak dla mnie idealnie trafiony przepis na dzisiejszy obiad 😉
Właśnie wczoraj znalazłam sklep Piotr i Paweł, który sprzedaje Twoje produkty i kupiłam szpinak LioShake.
Pozdrawiam

Nie nie musi, ale wtedy to już nie będzie to danie.

Witam Aniu

Czy mogłabys poradzić jakis papier do pieczenia? Wiadomo, że są one w wiekszości bielone chlorem lub czyms innym i pokrywane jakimis tłuszczami lub sylikonem, zeby nie przywierało. To wtedy chyba nie jst ok. Czy możesz polecić jakis papier?

Pozdrawiam