Placuszki dla małych i dużych

Dziś proponuję Wam wypróbować przepis na przepyszne placuszki z banana i awokado.  Placuszki są szybkie i proste w przygotowaniu! Idealne na podwieczorek lub popołudniową przekąskę. Smakują zarówno dorosłym, jak i dzieciom!

 

Sposób przygotowania:

Wszystko zblednować. Smażyć na roztopionym maśle kilka minut na jednej i drugiej stronie pod przykrywką aż placuszki zarumienią się.

Komentarze 13 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Odpowiedz na „AnnaAnuluj pisanie odpowiedzi

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Niestety, placuszki nie da się obrócić, rozwalają się i przywierają do patelni. Co możemy dodać aby placuszki łatwo się obracało, smażyło?

Również mam problem z usmazeniem placuszków. Rozpadają się przy przywracaniu.

awokado ciężko się klei, ale na małym ogniu pod przykryciem pięknie wychodzą:)

A te placuszki są z odpowiednio wyczuwalnym smakiem? Czy trzeba je doprawić np. solą bądź dodatkiem?
Bo np. placuszki z dyni często się doprawia aby smak był bardziej wyrazisty..

No niestety ja mialam podobny problem co Letta ;/ placuszki rozpadaly się na patelni ;/ Chyba trzeba zmodyfikować trochę ten przepis..

Na małym ogniu bardzo długo się smażyły i bez problemu udało się przewrócić na 2 stronę.

Czy maslo tyko do smażenia, czy dodać też do masy na pacuszki?

Placuszków z awokado i bananów nie można usmażyć, przywierają do patelni. strasznie trudno przewrócić na drugą stronę. Czy jestna to jakiś sposób? W smaku pyszne.

Super danie. Tak jak zawsze. Pani mąż to ma bardzo dobrze z panią. Tak pani go rozpieszcza. Teraz rozumiem czemu strzela tyle goli. Pozdrawiam.

mmmmmmmmmmmmm zrobię koniecznie <3
dzięki Anna za tening we Wrocławiu, czekam na książkę i kolejne Twoje projekty?
przewidujesz może trening w Łodzi? 🙂