Potrawka z kaczki z warzywami i… octem jabłkowym. Uszczelnianie jelit!

Jest wiele dyskusji na temat niesprawdzonych hodowli, dlatego dla bezpieczeństwa i w miarę możliwości warto szukać sprzedawców/producentów godnych zaufania.

Dziś proponuję potrawkę z kaczki z warzywami.

przyprawy (każdej po szczypcie): kurkuma, lubczyk, tymianek, sól morska, pieprz, papryka czerwona, odrobina chilli, curry

Mięso z kaczki ugotowałam z kośćmi i łapkami na energetyczny rosół. Pierś wyjęłam z zupy i podzieliłam na drobne kawałki.

Na głęboką patelnię wrzuciłam pokrojone warzywa: cukinię pokrojoną w drobne talarki, marchewkę i paprykę pokrojoną w kwadraty. Dusiłam pod przykryciem dodając przyprawy. Kiedy warzywa były półmiękkie, dodałam pomidorki oraz przygotowane wcześniej mięso i poddusiłam jeszcze chwilę, dodając w międzyczasie ocet jabłkowy.

Gotowe! 🙂

Komentarze 4 komentarze

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Najpierw chciałabym pogratulować strony! Świetnie się czyta, super przepisy i nowinki ze świata dietetyki.
Mam jedno pytanie, jak wygląda sprawa z octem jabłkowym przy nietolerancji fruktozy?
Pozdrowienia z Berlina 🙂

Brzmi pycha lecz nie jadam miecha. Zrobi mezulkowi na swieta❤️
Aniu jestes super?