Pstrąg pieczony w imbirze i czosnku

Nie każdy lubi wigilijnego karpia i często szukacie zamienników na świąteczny stół. Takim zamiennikiem może być pstrąg, który jest łatwo dostępny i tani. Mam nadzieję, że posmakuje Wam w proponowanej przeze mnie wersji 🙂

Pstrąg pieczony w imbirze i czosnku 

Sposób przygotowania:

Umyj dokładnie rybę i osusz ręcznikiem papierowym. Obierz marchewkę, imbir i czosnek i pokrój wszystko na talarki.

Do szklanki wlej składniki na marynatę i wymieszaj dokładnie. Polej nią rybę, a do jej środka włóż łodygę rozmarynu. Marynuj w lodówce 1-2 godziny.

Po wyjęciu z lodówki, włóż do środka włożyłam imbir, marchewkę, czosnek, a na wierzch pokrojony pomidor, imbir i czosnek. Zawiń rybę w papier do pieczenia i piecz około 30 minut w 180 stopniach.

Komentarze 5 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Dzisiaj pstrąg zagościł na stole ???? Wyszedł pysznie naprawdę jestem zachwycona przepisami ???? Mam jeden mega problem nie umiem funkcjonować bez słodkiej przekąski oczywiście same niszowe rzeczy pochłaniam Przez to mam problemy ze skóra czym zastąpić słodkości ? Udało mi się schudnąć jakiś czas temu ponad 20 kg boje się bo waga idzie powoli w górę potrzebuje znowu kopa ! Pomocy

A czy wykluczenie sosu sojowego Bardo popsuje smak? Staram się go unikać

Aniu jestes niesamowita jak Zawsze swietny pomysl bardzo Wam kibicuje zycze Tobie i malenstwu duzo zdrówka i pozdrawiam serdecznie Ps. CIESZĘ SIE Z WASZEGO SZCZĘŚCIA SZCZESLIWEGO ROZWIĄZANIA