Zupa szparagowa z musem malinowym

Jeszcze gdzieniegdzie są! 🙂 Szparagi, bo o nich mowa , nie dość, że wspaniale smakują, to są bogate w wartości odżywcze. Zawierają kwas foliowy, potas i sód, fosfor i magnez, witaminy C, A i z grupy B, pożyteczne aminokwasy. Dostarczają nam sporo błonnika i są niskokaloryczne. Ponadto działają oczyszczająco i moczopędnie.

Przygotowanie:

Szparagi umyłam, usunęłam twarde końcówki i obrałam nożykiem.

Gotowałam pod przykryciem w osolonej wodzie. Odcedziłam wodę, dodałam olej, mleczko kokosowe i wszystko dokładnie miksowałam blenderem, dodając soli i pieprzu. Jeśli zupa jest zbyt gęsta można dodać wody i zmiksować. Gotowałam na małym ogniu, dodając parmezan – wymieszałam wszystko i odstawiłam z ognia.

Mus: produkty zmiksowałam

Przelałam zupę do miseczek, dodając na wierzch mus.

Komentarze 10 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Ania,czytałam w książce o wywarze z kłącza tataraku.Czy wypróbowałaś na sobie jego działanie? Pozdrawiam.

Oczywiście:) Pozdrawiam

Maliny i burak? Niecodzienne połączenie 🙂 ostatnio piłam sok z buraków i jabłek (bez innych składników), który był zadziwiająco słodki.
Jaki jest Twój mus? Słodki czy kwaśny?
Zupa jest interesującą propozycją, tym bardziej, że uwielbiam szparagi 🙂

Witam,
Mam do Pani zasadnicze pytanie.
Czy mozna kupic w jakimś supermarkecie mace oraz czy Pani batony sa do kupienia tylko przez Internet?
Pozdrawiam

Na ten moment przez internet, ale już niedługo również w niektórych stacjonarnych sklepach:)

Proszę odświeżyć stronę 😉 Pozdrawiam