Bezglutenowe placuszki z dżemem

Co powiecie na proste, smaczne i szybkie placuszki na przekąskę w ciągu dnia? Na moim blogu spotkacie wiele przepisów na różnego rodzaju placuszki, jednak dziś chciałam przedstawić je w dość klasycznej odsłonie, z dżemem truskawkowym i z czarnej porzeczki 🙂 Kto z Was jest fanem takich połączeń?

 

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki (poza olejem kokosowym) zblendowałam. Następnie na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju usmażyłam placuszki, z obu stron.  Gotowe placuszki posmarowałam moimi ulubionymi dżemami z nasionami chia.

P.S. jeśli nie macie foremek, zróbcie okrągłe placuszki, a potem wytnijcie serduszka nożem.

 

Komentarze 5 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Szybko, pysznie i zdrowo, czyli najlepiej 😀 To lubię! Jutro sobota, myślę, że wyczaruję takie nawet na śniadanie. Dzięki za przepis! 🙂