Bezglutenowe placuszki z dżemem
Co powiecie na proste, smaczne i szybkie placuszki na przekąskę w ciągu dnia? Na moim blogu spotkacie wiele przepisów na różnego rodzaju placuszki, jednak dziś chciałam przedstawić je w dość klasycznej odsłonie, z dżemem truskawkowym i z czarnej porzeczki 🙂 Kto z Was jest fanem takich połączeń?
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki (poza olejem kokosowym) zblendowałam. Następnie na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju usmażyłam placuszki, z obu stron. Gotowe placuszki posmarowałam moimi ulubionymi dżemami z nasionami chia.
P.S. jeśli nie macie foremek, zróbcie okrągłe placuszki, a potem wytnijcie serduszka nożem.
Komentarze 5 komentarzy
Dołącz do dyskusji…
Przetestowane. Serio są świetne <3
a gdzie można zobaczyc przepis?:)
Takie urokliwe i sympatyczne placuszki…
Szybko, pysznie i zdrowo, czyli najlepiej 😀 To lubię! Jutro sobota, myślę, że wyczaruję takie nawet na śniadanie. Dzięki za przepis! 🙂
Apetycznie to wygląda. Muszę sobie zrobić jutro na śniadanko