Krokiety z papieru ryżowego – bez smażenia, bez glutenu
Dzisiaj nietypowe krokiety do barszczu 🙂 Nowe smaki! Przekonywać Was nie muszę… proste i pyszne!
Barszczyk i paszteciki to nadal popularne danie na przyjęciach. A przecież mamy karnawał – dobra okazję do mniejszych i większych imprez towarzyskich. Dziś proponuję zamiennik dla tradycyjnych pasztecików – bardzo proste do zrobienia krokiety z papieru ryżowego.
W małym rondelku dusimy borowiki, dodając dynię, przyprawy oraz odrobinę wody. Dusimy ok 10 minut.
Do głębokiego talerza wlewamy wrzącą wodę i wkładamy na 10 sekund papier ryżowy.
Rozkładamy go na czystym talerzu, wkładamy farsz oraz sos tamari i zawijamy.
Na koniec układamy krokiety na talerzu i polewamy balsamico.
Idealne do barszczu 🙂
Komentarze 6 komentarzy
Dołącz do dyskusji…
a, czy można w środek po prostu włożyć kapustę wigilijną z grzybami??
Aniu. Super pomysł 🙂 dziś zrobię podobnie: tylko poddusze na farsz dynię z upieczonym wcześniej indykiem 🙂
Mam pytanie, trochę nie na temat. Zaczęłam czytać o łączeniu pokarmów. Od 2 tygodni nie łącze w jednym posiłku węglowodanów i białka, czyli jem np. Mięso lub rybę z warzywami lub makaron bądź ryż tez z warzywami, czy o to w tym chodzi? Czy powinnam zjeść posiłek składający się z węgli i białka, ale w pierwszej kolejności węgle pózniej białko? Co w takim razie 2h po treningu, samo białko bądź węgle? Trochę się pogubiłam. Nawet przeglądnęłam prawie całego Pani instagrama w poszukiwaniu jakiegoś posiłku, który składa się z węgli i białka w jednym, ale nie znalazłam 😉 bardzo proszę o odpowiedz.
Mniami
TAKIE ALA’SAJGONKI 🙂
Bardzo smakowicie wyglądają,może spróbuję kiedyś zrobić 🙂
Uwielbiam twoje posty i filmiki.Nawet stworzyłam swój Healthy Team♥