Słodkie bataty w Lio shake jarmuż
Dzisiaj przygotowałam typowy obiad z resztek w domu. Też tak czasami macie, że najlepsze dania wychodzą Wam zupełnie z niczego? 🙂 Dziwnie brzmi, ale jest to jak najbardziej prawdziwe! Kilka składników dostępnych w kuchni połączyłam razem z Lio Shake Jarmuż nadając im dodatkowego koloru i mnóstwo wartości odżywczych. Pysznie i kolorowo – zarówno moje oczy jak i kubki smakowe są zachwycone 🙂
Sposób przygotowania:
Bataty pokroiłam w kostkę i ugotowałam al dente. Następnie na rozgrzanym oleju podsmażyłam pokrojoną cebulę, czosnek, dodałam szpinak i imbir starty na tarce. Pomidory pokroiłam w kostkę, dodałam na patelnię wraz z ugotowanymi batatami i przyprawami. Całość dusiłam jeszcze chwilę z dodatkiem sosu pomidorowego. Gotowe danie posypałam Lio shake z jarmużu.
Komentarze Jeden komentarz
Dołącz do dyskusji…
Pięknie wygląda ten posiłek. Chyba nikogo nie trzeba przekonywać, że im więcej kolorów w daniu tym po prostu lepiej.