Tatar z łososia na przystawkę
Wśród wigilijnych przystawek najpopularniejsze są oczywiście śledzie podawane na wiele sposobów. U mnie też będą: w pierzynce, w oleju rydzowym i korzennych przyprawach. Ale bez łososia mój stół byłby niepełny :).
Filety dokładnie umyłam i bardzo drobno pokroiłam. Ogórek i cebulę obrałam, umyłam i też posiekałam drobniutko. Wymieszałam wszystko z przyprawami.
Smacznego!
Komentarze 9 komentarzy
Dołącz do dyskusji…
Chcialam zapytac o porade odnosnie posilkow i zasad dotyczacych ilosci posilkow dziennie. Wyglada, ze sa dwie teorie- 3 albo 5 razy dziennie i chcialam zapytac, ktora jest prawdziwa? I w jakich odstepach czasowych? Bede bardzo wdzieczna za pomoc,
pozdrawiam!
Pani Aniu kupiłam dzisiaj po raz pierwszy bezglutenowy makaron kukurydziany. Chciałam Pania zapytac czy jest on zdrowy i poleca go Pani spozywac bez obaw? Pozdrawiam 🙂
Uwielbiam łososia, pozostanę chyba jednak przy wersji wędzonej :).
http://www.kateupset.pl
Łososia nie może u mnie zabraknąć na wigilijnym stole:)
pozdrawiam!
http://www.haydenka.blogspot.com
Pani Aniu,
Po drugiej ciąży doszło u mnie do rozejścia mięśnia prostego brzucha. Rozejście rozpoczyna się pod mostkiem a kończy nad pępkiem. Początkowo 3 do 3,5 palca przy intensywnych ćwiczeniach zmniejszyło się do 1,5 palca. Po zaprzestaniu ćwiczeń powiększyło się do 2,5 palca. Czy zna Pani ćwiczenia które mogą doprowadzić do ponownego zejścia się tego mięśnia? Jestem już ponad rok po porodzie a brzuch ciągle mam duży i nie potrafię nadać mu poprzedniego kształtu.
Pozdrawiam
Łosoś średnio kojarzy mi się ze świętami bożego narodzenia, bardziej właśnie śledź o którym wspomniałaś jednak przepis jest dość ciekawy i dobry do zanotowania na “po świętach” 🙂 http://pakerniablog.blogspot.com/2014/12/biako-hi-anabol-protein-recenzja.html
Kolejny ciekawy przepis z użyciem łososia 🙂 Mnie on podchodzi pod każdą postacią więc chętnie wypróbuję Twojego tatara. Najbardziej lubię wołowe tatary ale ten chętnie spróbuje. http://zrzucbrzuch.blogspot.com/2014/12/foam-roller-przyrzad-do-rehabilitacji-i.html
Uwielbiam łososia 🙂 W takiej formie jeszcze nie próbowałem, ale chętnie przetestuje Twój przepis. Nie jestem jednak do końca przekonany jeśli chodzi o surowego łososia. Myślisz, że można by do przepisu użyć np. wędzonego ? http://dbamofigure.pl/
Wędzony łosoś jest dużo lepszy. Do tego należy wszystko doprawić oliwą, Maggi,sokiem z cytryny i posiekanymi kaparami. Udekorować świeżym koperkiem .Pycha