BIO Acai
Jagody Acai mają postać małych, ciemnogranatowych kuleczek o dużej wartości odżywczej. W ich składzie znajdziemy m. in. witaminy z grupy B, witaminę C, β–Karoten oraz witaminę E.
Znajdująca się w nich kwercetyna wykazuje działanie przeciwalergiczne oraz przeciwzapalne, a obecność antocojanów, takich jak: luteina i zeaksantyna, zapewnia ochronę organizmu przed stresem oksydacyjnym oraz reguluje poziom cholesterolu LDL.
W jagodach Acai znajdziemy także potas, miedź, cynk oraz wapń. Jednocześnie, dzięki dużej zawartości kwasu elagowego, wykazują działanie antybakteryjne i wspomagają obniżanie ciśnienia krwi. Owoce te są również bogate w błonnik wspomagający pracę przewodu pokarmowego.
PRZECHOWYWANIE:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SPOSÓB WYKORZYSTANIA I DAWKOWANIE:
Jagody Acai można stosować jako dodatek do koktajli, deserów lub napojów. Owoców nie powinno poddawać się obróbce termicznej, gdyż działa to niekorzystnie na zawarte w nich związki prozdrowotne.
Zaleca się przyjmowanie od 5 do 10 g dziennie.
Komentarze Brak komentarzy
Dołącz do dyskusji…