blok_czekoladowego_ciasta

Blok czekoladowego ciasta

Czy może być coś lepszego niż ciasto czekoladowe? Wystarczy Wam kilkanaście minut, żeby przygotować ten mocno czekoladowy blok. Polecam podać go ze świeżymi, sezonowymi owocami, które przełamią słodki smak ciasta, a dodatkowo dostarczą cennych witamin! 🙂

 

Sposób przygotowania:

Piekarnik rozgrzałam do 180°C. W małym rondlu na średnim ogniu rozpuściłam masło. Następnie przelałam je do dużej miski, ubiłam z jajkami, cukrem i wanilią, aż masa stała się gładka. Następnie dodałam proszek do pieczenia, sodę, mąkę i dokładnie wymieszałam. Na koniec dodałam jeszcze szczyptę soli i chipsy czekoladowe. Ponownie wymieszałam. Formę do pieczenia wyłożyłam papierem do pieczenia i wylałam ciasto. Piekłam przez około 30 minut. Zanim wyjęłam ciasto z formy, pozostawiłam do całkowitego wystygnięcia. Gotowe ciasto udekorowałam sezonowymi owocami 🙂 

 

Komentarze 2 komentarze

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Wczoraj polski piłkarz dokonał najbardziej spektakularnego sukcesu jaki polski piłkarz może dokonać w zagranicznym klubie. To także pani sukces. Doskonale pamiętam jak pisała pani o dietach, które pani układa piłkarzom. Oby za rok było podobnie. Gratulacje.