Obiady

Obiady

Kulki wołowe z piekarnika

Mało pomysłu na wołowinę powiadasz? 🙂 Zatem dziś na obiad będzie mielona wołowina w formie kulek. Preferuję sama mielić mięso, ponieważ wtedy mam…

28 marca 2017 / 27 komentarzy

Pieczony kurczak podany z sałatką dyniowo – buraczaną.

Dawno nie było kurczaka, zatem biorę się za nadrobienie zaległości;). Pamiętaj, że w przypadku mięsa, szczególnie kurczaka zawsze będę Cie namawiać na wybór sprawdzonego…

25 lutego 2017 / 10 komentarzy

Pulpeciki z łososia na spaghetti z warzyw

Zimą nie musi być nudno na talerzu 🙂 W pochmurne dni zaserwuj swojej rodzinie kolorowe danie z łososiem. Zamiast tradycyjnych warzyw, wyczaruj z nich…

4 lutego 2017 / 20 komentarzy

Bezglutenowe spaghetti z warzywami i zielonym pesto

Często pytacie do czego dodaję spirulinę lub chlorellę bo sami nie macie na to pomysłu. Staram się eksperymentować w kuchni i mieszać rożne smaki….

22 stycznia 2017 / 25 komentarzy

Ceviche z dorsza

Ceviche to zdrowy sposób przygotowania ryby na surowo. Polega na marynowaniu ryby w soku z cytryny z dodatkiem orientalnych smaków, które dominują w potrawie swoim aromatem….

13 stycznia 2017 / 27 komentarzy

Trochę teorii – jak przygotować zdrowo i smacznie STEK!

Dzisiaj mam dla Ciebie kilka wskazówek jak przygotować dobrego steka. Trzymając się tych kilku istotnych zasad zobaczyć, że to wcale nie…

9 stycznia 2017 / 5 komentarzy

Szaszłyki z Lio Shake szpinakowym

Co prawda ze względów pogodowych sezon grillowy na zewnątrz jest już zakończony, ale jeśli przyjdzie nam ochota na szaszłyka to od czego są piekarniki? 🙂…

27 października 2016 / 12 komentarzy

Zapiekanka z warzywami

Nareszcie w domu, po intensywnym wrześniowym czasie 🙂 Stęskniłam się za moimi domowymi, zdrowymi obiadami i nowymi pomysłami kulinarnymi! Tym razem zaserwowałam…Zapiekankę. Bardzo prosta,…

13 października 2016 / 43 komentarze

Risotto z kurkami i dynią na czerwonym ryżu

Na polskim rynku, można dostać kilka rodzajów ryżu. Każdy z nich ma „coś” innego do zaoferowania. Osobiście dziś zaserwuję risotto z czerwonym ryżem. Dlaczego?…

29 września 2016 / 9 komentarzy