Muffinki czekoladowe z owocami
Są wśród Was fani muffinek? Piekę je dość często, dodając różne składniki. Do tego przepisu wybrałam mrożone maliny, ale możecie spróbować z innymi owocami (borówki, porzeczki lub truskawki). Czekoladowy smak dobrze komponuje się z kwaśnymi owocami, które delikatnie przełamują słodycz wypieku.
Sposób przygotowania:
Wymieszałam w misce suche składniki: mąki, kakao, cukier, sodę i sól. W osobnym naczyniu wymieszałam napój roślinny, rozpuszczony olej kokosowy, jajko i sok z cytryny. Miksowałam krótko suche i mokre składniki, aż do połączenia. Na koniec dodałam maliny i całość delikatnie wymieszałam łyżką. Przygotowaną masę wlałam do foremek na muffinki i piekłam w 180°C przez około 20-25 minut. Po upieczeniu pozostawiłam do wystudzenia.
Muffinki podałam z dodatkiem domowego musu z jabłek 🙂
Komentarze 3 komentarze
Dołącz do dyskusji…
Wyszly przepyszne robilismy je wspolnie z moim 4 letnim synkiem zajadamy sie a on ciagle je je i mowi jakie pyszne dzieujemy Ani za przepis?
Wyglądają obłędnie 🙂 Musimy zamówić ten cukier kokosowy
Tak. Cukier kokosowy nadaje im ten ciekawy smak