Pyszny krem ze szparagów

Już są!!! Jedne z moich ulubionych wiosennych przysmaków…SZPARAGI!

Chyba co roku się powtarzam, jak bardzo je uwielbiam:) Jest to jednak wciąż miłość niezmienna:)

Dziś na moim stole najprostszy na świecie krem z białych szparagów. Konsystencja i smak… jak w nazwie 🙂 pyszna i kremowa.
Przy okazji przypomnę najważniejsze właściwości jakie kryją w sobie szparagi, bo prócz walorów smakowych jest ich wiele. Zawierają kwas foliowy, potas i sód, fosfor i magnez, witaminy C, A i z grupy B, pożyteczne aminokwasy. Dostarczają nam sporo błonnika i są niskokaloryczne. Ponadto działają oczyszczająco i moczopędnie.

Najprostszy krem ze szparagów

Przygotowanie:
Ugotowałam w wodzie umyte i obrane szparagi. Gotowałam je do miękkości. Następnie odlałam z nich wodę, a w zamian i dolałam mleczko kokosowe. Przyprawiłam i wszystko zmiksowałam.

Gotowe! 🙂

Komentarze Brak komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany