Pyszny krem ze szparagów
Już są!!! Jedne z moich ulubionych wiosennych przysmaków…SZPARAGI!
Chyba co roku się powtarzam, jak bardzo je uwielbiam:) Jest to jednak wciąż miłość niezmienna:)
Dziś na moim stole najprostszy na świecie krem z białych szparagów. Konsystencja i smak… jak w nazwie 🙂 pyszna i kremowa.
Przy okazji przypomnę najważniejsze właściwości jakie kryją w sobie szparagi, bo prócz walorów smakowych jest ich wiele. Zawierają kwas foliowy, potas i sód, fosfor i magnez, witaminy C, A i z grupy B, pożyteczne aminokwasy. Dostarczają nam sporo błonnika i są niskokaloryczne. Ponadto działają oczyszczająco i moczopędnie.
Najprostszy krem ze szparagów
Przygotowanie:
Ugotowałam w wodzie umyte i obrane szparagi. Gotowałam je do miękkości. Następnie odlałam z nich wodę, a w zamian i dolałam mleczko kokosowe. Przyprawiłam i wszystko zmiksowałam.
Gotowe! 🙂
Komentarze Brak komentarzy
Dołącz do dyskusji…