Świąteczne brownie z bananem

Do Świąt zostało coraz mniej czasu, już za chwilę zaszyjemy się w zaciszu domowej kuchni przygotowując pyszności na wigilijny stół. Warto zadbać, aby były one nie tylko smaczne, ale jednocześnie zdrowe. Co powiecie na ciasto z bananem, kakao i czekoladą? Mmmm… Połączenie idealne 🙂 A do tego zdrowe!

 

Sposób przygotowania:

W garnku rozpuściłam czekoladę, masło klarowane i cukier kokosowy. Banany zblendowałam. Białka jaj ubiłam na pianę. Wymieszałam dokładnie wszystkie składniki i ciasto przelałam do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyłam plastry banana. Ciasto piekłam w 180°C przez około 30 minut.

 

 

Komentarze 3 komentarze

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Pani Aniu czy w przyszlosci mozna dodawac rozmiar formy w ktorej ciasto jest pieczone? Warunkuje to czas pieczenia.