Wielkanoc last minute – krem czekoladowy z daktyli i chilli
Mój brat jest (chciałabym napisać, że był :)) wielbicielem Nutelli. Nie pozbawiłam go przyjemności wyjadania czekoladowej masy ze szklanego naczynia, ale dostał wersję by Ann :).
Sposób przygotowania:
Daktyle ugotowałam w mleku. Rozpuściłam czekoladę (zamiast czekolady można dodać kakao), wszystko wymieszałam.
Zjadł! 🙂
Komentarze 8 komentarzy
Dołącz do dyskusji…
Daktyle dodają słodkości, więc fajnie, że się pojawiają bo nie trzeba dosładzać potraw 🙂 Lubię połączenia z chilli!
Aniu na ile porcji to jest przepis?
Robiłam trochę inną zdrowszą nutellę zblendowałam awokado z kakaem, miodem i wiórkami kokosowymi, pycha idealne z ciepłymi grzankami
ze ci się cche tak pisać cos czego ludzie normalni i tak ne czytają przecierz
Aniu gdzie można kupić ten pierścionek lub ktoś inny może będzie wiedzieć.
Nutella ma coś w sobie jednak…
Wygląda super smakowicie. Taki krem będzie fajnym dodatkiem np. do wafli ryżowych 🙂
http://pakerniablog.blogspot.com/2015/03/nie-zapominaj-o-ydkach.html
Własne kremy to podstawa 🙂 Wystarczy mieć zrobiony zapas i możemy śmiało dodawać go do ciast, przekąsek i tworzyć własne fit przepisy. Najlepiej krem smakuje dobrze schłodzony. Jeśli mamy ochotę na coś słodkiego i sycącego możemy śmiało smarować krem na chleb pełnoziarnisty najlepiej własnej produkcji 🙂
http://dbamofigure.pl/