Wielkanoc last minute – krem czekoladowy z daktyli i chilli

Mój brat jest (chciałabym napisać, że był :)) wielbicielem Nutelli. Nie pozbawiłam go przyjemności wyjadania czekoladowej masy ze szklanego naczynia, ale dostał wersję by Ann :).

Sposób przygotowania:

Daktyle ugotowałam w mleku. Rozpuściłam czekoladę (zamiast czekolady można dodać kakao), wszystko wymieszałam.

Zjadł! 🙂

Komentarze 8 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Daktyle dodają słodkości, więc fajnie, że się pojawiają bo nie trzeba dosładzać potraw 🙂 Lubię połączenia z chilli!

Robiłam trochę inną zdrowszą nutellę zblendowałam awokado z kakaem, miodem i wiórkami kokosowymi, pycha idealne z ciepłymi grzankami

Aniu gdzie można kupić ten pierścionek lub ktoś inny może będzie wiedzieć.

Własne kremy to podstawa 🙂 Wystarczy mieć zrobiony zapas i możemy śmiało dodawać go do ciast, przekąsek i tworzyć własne fit przepisy. Najlepiej krem smakuje dobrze schłodzony. Jeśli mamy ochotę na coś słodkiego i sycącego możemy śmiało smarować krem na chleb pełnoziarnisty najlepiej własnej produkcji 🙂
http://dbamofigure.pl/