acai1

BIO Acai

Jagody Acai mają postać małych, ciemnogranatowych kuleczek o dużej wartości odżywczej. W ich składzie znajdziemy m. in. witaminy z grupy B, witaminę C, β–Karoten oraz witaminę E. Znajdująca się w nich kwercetyna wykazuje działanie przeciwalergiczne oraz przeciwzapalne, a obecność antocojanów, takich jak: luteina i zeaksantyna, zapewnia ochronę organizmu przed stresem oksydacyjnym oraz reguluje poziom cholesterolu LDL.

W jagodach Acai znajdziemy także potas, miedź, cynk oraz wapń. Jednocześnie, dzięki dużej zawartości kwasu elagowego, wykazują działanie antybakteryjne i wspomagają obniżanie ciśnienia krwi. Owoce te są również bogate w błonnik wspomagający pracę przewodu pokarmowego.

PRZECHOWYWANIE:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

SPOSÓB WYKORZYSTANIA I DAWKOWANIE: Jagody Acai można stosować jako dodatek do koktajli, deserów lub napojów. Owoców nie powinno poddawać się obróbce termicznej, gdyż działa to niekorzystnie na zawarte w nich związki prozdrowotne.

Zaleca się przyjmowanie od 5 do 10 g dziennie.

3 lutego 2016 / Brak komentarzy

Możesz skomentować mój wpis jako pierwszy!

Dodaj swoją odpowiedź w tym temacie

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Udostępnij wpis