Budyń czekoladowo – kokosowy

Weekend to dla wielu osób, czas relaksu i odpoczynku od pracy i codziennej gonitwy. W zimie to dodatkowo także koc, gorąca herbata, pyszna kawa, książka lub dobry film i… ulubiony przysmak –  oczywiście zdrowy ? :)))

Co powiecie na BUDYŃ CZEKOLADOWO-KOKOSOWY?

 

Sposób przygotowania:

Mleko migdałowe dokładnie wymieszaj w garnku z kakao, wiórkami oraz mąką kokosową. Zagotuj, mieszając cały czas łyżką, a gdy zgęstnieje, zdejmij z ognia. Połącz wraz ze startą czekoladą, syropem z daktyli oraz przyprawami.

Komentarze 18 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Fuj, nie smakowało mi. To naprawdę nie jest dobre. Przeszkadzała mi w szczególności konsystencja.

Zrobiłam wyraźnie czuć w konsystencji mąkę kokosowe. Czy tak ma być?

Świetny przepis dla mojego synka i nie tylko. Uwielbiam kakao, kokos i gorzką czekoladę! A że w zimie chce się wieczorami jeść coś słodkiego to idealne połączenie.

syropem klonowym:)

Ja zastąpiłam syropem karmelowym ?

Pycha. Napewno wypróbuję.
Mam jeszcze pytanie. Czy nie myśli Pani może o jakiś produktach w wersji mini to znaczy cis do szkoły na drugie śniadanie. Tak jak power bars pocked to może coś więcej dla młodszych?? Chodzę do gimnazjum i fajnie by było coś jeszcze mieć do szkoły poza batonikami. Ale batony jak zawsze pyszne. Dziś kupione w Piotrze i Pawle !
Dziękuje i Pozdrawiam ❤️

Wyglada pysznie:) Czy taki deser mogą jeść mamy karmiące piersią? Pytam bo zawiera on kakao które ponoć jest silnym alergenem a także cynamon i kardamon, który ponoć też nie jest zalecany kobietom które karmią piersią

Ania prawda że szczepionki są toksyczne? Co o tym sądzisz?

Aniu wiem że nie polecasz łączenia węglowodanów z białkiem , pisałaś że jeśli chleb to z ogórkiem a nie z serem , a ja mam pytanie czy z serem wegańskim , serem z kokosa też nie powinno się jeść?

Ser wegański to nie ser – to kwestia nazewnictwa 🙂 Tak jak mleko migdałowe to nie mleko 🙂

Dobra propozycja na zimowy deser. I jak pani dodała na wstępie- zdrowy. Nic tylko jeść budyń z pani przepisu. Pozdrowienia.