Chutney z czerwonej cebuli – słodkie samo w sobie!

Cóż to jest chutney?

To gęsty indyjski sos, stosowany jako dodatek do różnych dań. Przygotowywany jest zarówno z warzyw, jak i owoców. Nie ma jednego uniwersalnego przepisu na chutney. W każdym regionie Indii wykonuje się go na inny sposób, wykorzystując sezonowe składniki.

Chutney możesz wykorzystać do chleba lub np. do pierogów świątecznych.

U mnie jeden słoiczek poszedł od razu 🙂 – jako deser przed obiadem.

Komentarze 5 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Aniu ile może stać takie chutney w słoiczku? Chciałabym zrobić to w czwartek rano a wykorzystać w Wigilię i pierwszy dzień Świąt.

coraz ładniejsze zdjęcia pojawiają się na blogu robione przez Panią, nauka nie poszła w las:)