Budyń kokosowo-czekoladowy

Wiecie, że domowy budyń można przygotować błyskawicznie z kilku prostych składników? W mojej wersji to danie bez białego cukru i pszenicy, czyli idealny pomysł na przekąskę w trwającym POWER CHALLENGE!  Przepis pochodzi z mojej aplikacji Diet&Training by Ann, więc jeżeli szukacie inspiracji — wiecie, gdzie ją znaleźć! Kto chce sobie przypomnieć smak dzieciństwa w zdrowszej wersji? 🙂

 

Sposób przygotowania:

Do rondelka wlałam napój kokosowy, dodałam mąkę kokosową i gotowałam aż całość zgęstniała, od czasu do czasu mieszając. Dodałam startą czekoladę oraz syrop klonowy i ponownie wymieszałam. Gotowy pudding przelałam do pucharka i odstawiłam do wystudzenia.

 

Komentarze Brak komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany