Czerwony barszcz z bezglutenowymi kluseczkami lanymi

U niektórych z Was już za chwilę na wigilijnym stole znajdzie się barszcz czerwony, u innych zupa grzybowa. Ci którzy wybierają pierwszą opcję, TUTAJ możecie znaleźć sprawdzony przepis na wigilijny barszcz czerwony. Jeśli chcecie dodatkowo go urozmaicić, mam dla Was propozycję – bezglutenowe lane kluski, czyli świetna alternatywa dla uszek czy kulebiaków.

 

Sposób przygotowania:

Jajka wbiłam do szklanki, dodałam mąkę, sól i wodę i wymieszałam energicznie. W tym samym czasie zagotowałam wodę w garnku. Powolnym, długim strumieniem delikatnie wlewałam masę na kluski do garnka z wrzącą wodą. Bardzo delikatnie mieszałam, aby pozostawić strukturę i kształt klusek. Najlepiej podawać je zaraz po przygotowaniu.

 

 

 

 

 

Komentarze Brak komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany