Czerwony barszcz z bezglutenowymi kluseczkami lanymi
U niektórych z Was już za chwilę na wigilijnym stole znajdzie się barszcz czerwony, u innych zupa grzybowa. Ci którzy wybierają pierwszą opcję, TUTAJ możecie znaleźć sprawdzony przepis na wigilijny barszcz czerwony. Jeśli chcecie dodatkowo go urozmaicić, mam dla Was propozycję – bezglutenowe lane kluski, czyli świetna alternatywa dla uszek czy kulebiaków.
Sposób przygotowania:
Jajka wbiłam do szklanki, dodałam mąkę, sól i wodę i wymieszałam energicznie. W tym samym czasie zagotowałam wodę w garnku. Powolnym, długim strumieniem delikatnie wlewałam masę na kluski do garnka z wrzącą wodą. Bardzo delikatnie mieszałam, aby pozostawić strukturę i kształt klusek. Najlepiej podawać je zaraz po przygotowaniu.
Komentarze Brak komentarzy
Dołącz do dyskusji…