Jajka w papryce i sałatka z awokado
Uwielbiam, kiedy dania są smaczne, pożywne, zdrowe, a do tego szybkie w przygotowaniu. Zwłaszcza jeżeli dotyczy to śniadań, bo to właśnie rano czasu na gotowanie jest niewiele. Wiem, że Wy też często szukacie takich rozwiązań, dlatego dziś dzielę się pomysłem na jajka w papryce z sałatką z awokado. Dzięki temu, że w jednym daniu skomponowałam jajka, awokado i mix warzyw, uczucie sytości będzie towarzyszyło Wam na długo po jego zjedzeniu i bez problemu doczekacie do kolejnego posiłku. Do tego ta opcja świetnie sprawdzi się u osób na diecie wegetariańskiej czy bezglutenowej.
Sposób przygotowania:
Z papryki odkroiłam dwa duże plastry i podsmażyłam na rozgrzanym tłuszczu. Na środek każdego plastra papryki wbiłam jajko, dodałam przyprawy i przykryłam patelnię pokrywką. Kiedy białko się ścięło zdjęłam przykrywkę i posypałam danie posiekaną natką pietruszki. W międzyczasie awokado i pozostałą paprykę pokroiłam w kostkę, a odsączone suszone pomidory w plastry. Wymieszałam rukolę z pozostałymi składnikami i skropiłam octem balsamicznym. Pychota!
Komentarze Brak komentarzy
Dołącz do dyskusji…