Koktajl kawowo-bananowy
Czy jest coś lepszego niż mrożona kawa latem? Jest! Wiecie, że lubię kiedy jest i smacznie i zdrowo, dlatego dziś mam dla Was mój sprawdzony przepis na szybki koktajl kawowo-bananowy, który poza tym, że świetnie smakuje, to dostarcza między innymi potasu i błonnika (więcej o błonniku możecie przeczytać TUTAJ). Robi się go błyskawicznie, a podany na zimno w niczym nie ustępuje typowej mrożonej kawie!
Sposób przygotowania:
Daktyle zalałam wrzątkiem i odstawiłam na około 10 minut. Następnie je odsączyłam i zblendowałam razem z pozostałymi składnikami na gładki koktajl. Użyłam mocno schłodzonego napoju kokosowego i ostudzonej kawy – wyszło idealnie. Opcjonalnie możecie dodać też kostki lodu.
Komentarze Brak komentarzy
Dołącz do dyskusji…