Koktajl marchewkowo-bananowy na ciepło

Pytacie jak szybko się zregenerować po chorobach, przebytych zabiegach czy też porodach.

Dieta to klucz! Zawsze to powtarzam.

Dziś zdrowy koktajl z marchewki na ciepło. Często pytacie o masło klarowane ghee. Niedawno opisałam dokładnie jego właściwości,  a pojutrze podam przepis jak zrobić je samemu w domu 😉

Masło klarowane Ghee jest używane głównie w kuchni: do gotowania, smażenia czy duszenia. Może też być używane do pieczenia (zamiast masła czy oleju) oraz jako baza do zup i sosów. Ze względu na wysoką zawartość witaminy E używa się go także do pielęgnacji skóry.

Masło Ghee ma kojący wpływ na układ trawienny, gdyż nie podnosi ono cholesterolu. Po jego spożyciu wzrasta za to poziom interferonu (substancji przeciwwirusowej). Może być ono spożywane przez osoby w każdym wieku.

A wracając do koktajlu…:)

Przygotowanie;
Ugotować marchewkę, a następnie dodać do niej rozgniecionego widelcem banana oraz resztę składników. Gotować wszystko razem kilka minut i zmiksować na koktajl.

Komentarze 7 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

W takie dni jak dziś (szaro,zimno itd.) Ten cudowny koktajl lepszy od czekolady 🤗🤗

Pani Aniu co Pani sądzi o piciu sody na czczo? bardzo proszę o odpowiedź 🙂

Czy poprzez gotowanie owoce nie tracą wszystkich witamin? Wit. c do 40C, więc czemu zalecenie gotowania?

Aniu słyszałaś o wprowadzeniu GMO do Polski ? I o tym że polskie dzieci są genetycznie modyfikowane poprzez szczepionki?

Razem z woda należy zmiksować w której gotowała się marchewka? Ile tej wody ma być?

Razem z pozostałymi składnikami – czyli płynem jest tu mleko kokosowe.

Aniu będziesz w tym roku na evencie w Krakowie lub okolicach?;)