Koktajl z buraka, ananasa i żurawiny
Jako jedno z najbardziej wartościowych warzyw sezonowych, po które warto sięgać jesienią i zimą wskazałabym buraka. Jest on cennym źródłem witamin z grupy B, w tym kwasu foliowego, a także potasu czy przeciwutleniaczy, które pozytywnie wpływają nie tylko na nasze zdrowie, ale i urodę. Wiem, że nie wszyscy z Was lubią jego dość charakterystyczny smak. Dlatego mam dla Was propozycję — spróbujcie go w wersji koktajlu na słodko! Moim zdaniem to świetny pomysł na przemycanie warzyw do diety. Naturalna słodycz ananasa i wyrazista żurawina świetnie komponują się z burakiem. Nie musicie mi wierzyć — sprawdźcie sami. 🙂
Sposób przygotowania:
Ugotowanego buraka zblendowałam z owocami i napojem kokosowym. Jeżeli wolicie gęstsze koktajle, taka wersja będzie dla Was idealna, ale w razie potrzeby możecie też dodać wody.
Komentarze Brak komentarzy
Dołącz do dyskusji…