Krem z kalafiora z kurkumą
Mam dla Was kolejny przepis na szybką i smaczną zupę krem. Kurkuma nadaje jej niesamowity aromat i piękny kolor. W roli głównej – kalafior 🙂 Jeśli chcecie, zamiast zwykłych ziemniaków wykorzystajcie bataty – pomarańczowy kolor będzie jeszcze bardziej intensywny.
Sposób przygotowania:
W garnku rozgrzałam masło klarowane. Podsmażyłam pokrojoną w kostkę cebulę, dodałam posiekany czosnek i całość smażyłam przez około 2-3 minuty. Kalafiora podzieliłam na różyczki, a ziemniaki pokroiłam w kostkę. Przełożyłam kalafiora i ziemniaki do garnka z podsmażonymi składnikami. Całość zalałam bulionem i gotowałam na małym ogniu do momentu, aż warzywa stały się miękkie. Dodałam śmietanę, przyprawy, całość wymieszałam i zblendowałam na gładki krem 🙂
Komentarze Brak komentarzy
Dołącz do dyskusji…