Kruche ciasteczka z czekoladą
Kolejna odsłona słodkości przed Wami 🙂 Tym razem proponuję upieczenie kruchych ciasteczek z dodatkiem czekolady. Wymagają niewielu składników i są naprawdę proste w przygotowaniu. Bez problemu do ich wykonania możecie zaprosić swoje dzieci! Małe rączki na pewno z przyjemnością pomogą Wam zarówno w ugniataniu jak i późniejszym wykrawaniu różnego rodzaju kształtów. Wiem, że w natłoku przedświątecznych przygotowań pomyślicie, że trudno o znalezienie wolnej chwili. Uwierzcie mi – sami stwierdzicie, że to idealny sposób na to, żeby trochę zwolnić i spędzić czas z najbliższymi, co jest szczególnie ważne właśnie w okresie Świąt 🙂
Sposób przygotowania:
Starłam czekoladę na tarce. Wszystkie składniki wymieszałam i zagniotłam ciasto. Włożyłam ciasto do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wyjęłam ciasto z lodówki, rozwałkowałam je i foremkami wykrawałam ciasteczka. Jeśli ciasto będzie zbyt miękkie, można dodać trochę więcej mąki kukurydzianej. Ciasteczka piekłam w 180°C przez około 25 minut.
Komentarze 3 komentarze
Dołącz do dyskusji…
Można użyć innej maki np jaglanej lub kokosowej?
Te ciasteczka są rewelacyjne! Piekę je 5 raz… Super przepis Aniu! ?
Niesamowite. Jak pani Ania genialnie piecze takie czy inne ciastka.