Muffinki bananowe

Pewnie wiecie, że nie używam w swojej kuchni białego cukru. O tym, dlaczego, dużo pisałam już w jednym z wyzwaniowych wpisów (możecie przeczytać go TUTAJ). Smak słodki występuje w wielu produktach naturalnie i naprawdę nie ma potrzeby, dodatkowego dosładzania. W przepisie na muffinki, który dziś dla Was przygotowałam, za smak słodki odpowiada dodatek daktyli i banana. To naprawdę w zupełności wystarczy! Sprawdźcie sami. 🙂

 

Sposób przygotowania: 

Daktyle zalałam wrzątkiem i odstawiłam na około 15 minut. Nagrzałam piekarnik do 200 ℃. Formę na muffinki wysmarowałam tłuszczem. Daktyle, jajko, płatki owsiane, banana, sodę, napój kokosowy oraz cynamon przełożyłam do wysokiego naczynia, zmiksowałam blenderem. Całość przełożyłam do formy i piekłam przez około 25 minut. Wystarczy poczekać, aż ostygnie i zjeść ze smakiem! 🙂

 

Komentarze Jeden komentarz

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Zrobiłam i wyszły przepyszne. Następnym razem wypróbuje z dodaniem jeszcze 0,5 łyżeczki kakao.