Pobierz aplikację
Wystarczy kilka minut dziennie
Zdrowe produkty z dbałością o jakość składników
Razem z Diet by Ann osiągniesz swój cel
Centrum sportu i dietetyki
Poznajmy się lepiej
Zdrowe przepisy na kolorowe i pyszne sałatki na każdą porę roku.
Spieszmy się jeść bób, bo zaraz zniknie :). Moja rodzina od zawsze uwielbia bób i chyba dlatego mam do niego słabość.Dziś proponuję sałatkę, w której gra on główna rolę :).
W upalne letnie dni, wcale a wcale nie chce się stać i gotować w kuchni. No, ale jeść coś trzeba :). Ratunek? - zdrowe sałatki i surówki :). Są pyszne i kolorowe, a nie wymagają kilkugodzinnego stania w nagrzanej palnikami kuchni.
Ucieramy! Marchew - jak to na przednówku :). Doskonale pamiętam z dzieciństwa tartą marchewkę z jabłuszkiem. I teraz ją lubię. Ale dziś, w podróży, postanowiłam dać naszej swojskiej marchewce egzotyczne towarzystwo: daktyle, kokos i migdały. I też jest pysznie :).
Zwykle na wielkanocnym stole króluje sałatka jarzynowa z mnóstwem majonezu. Ja proponuję alternatywę :).
Okres zimowy jest niestety ubogi w obdarowywanie nas promieniami słonecznymi.
Rozgrzejmy się trochę w tym chłodnym okresie i dodajmy do warzyw indyjskie przyprawy. Smakują słońcem, a tego nam aura skąpi wyjątkowo. Niech więc słońce grzeje z talerza :).
Po tekście o kiszonkach od razu dostałam pytania jak wykorzystać kiszone warzywa. Możemy użyć ich do sałatek, surówek, zup – podobnie jak to robimy z kiszonymi ogórkami, czy kapustą. Ja spróbowałam połączenia smaku kiszonych buraków z owocami granatu.
Koniec treści
Nie ma więcej stron do załadowania