tajska sałatka

Astronomiczne lato jeszcze trwa. Dlatego na talerze nadal wrzucamy słońce i radosne kolory. Niech trwa jak najdłużej :).

Składniki:
  • 2 łyżki masła orzechowego (zdrowego)
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki octu ryżowego
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 1 łyżka mielonego imbiru
  • 1 łyżka mielonego czosnku
  • sok z 1 limonki
  • główka sałaty
  • 1/2 szklanki drobno poszatkowanej czerwonej kapusty
  • 2 starte marchewki
  • 1 ogórek pokrojony w talarki
  • 1 czerwona papryka pokrojona w kosteczkę
  • 1 mango pokrojone w kostkę
  • 1 awokado pokrojone w kostkę
  • garść posiekanej kolendry
  • 1 łyżeczka czarnego sezamu

Sałatka tajska

Kochani, nie pytajcie co zamiast tego lub innego składnika. Kombinujcie, moje przepisy można traktować dosłownie, a mogą być po porostu inspiracją :).

Takie i inne przepisy znajdziesz na III poziomie DIET by Ann. Zapraszam!

Komentarze 3 komentarze

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Pani Aniu! obserwuje Pani bloga od dłuższego czasu i zastanawiam się nad pewna rzeczą. A mianowicie czy między śniadaniem a obiadem lepiej zjeść płatki owsiane czy jaglane na mleku z owocami bez dodatku cukru czy zwykła kanapkę z szynką i serem? Staram sie dbać o linię i nie chciałabym nieświadomie sobie zaszkodzić. proszę o poradę zanim na dobre oswoje siw z Pani zasadami. Pozdrawiam