Ryż czekoladowy z malinami
Zdrowe śniadanie na słodko, szybka przekąska a może pyszny deser? Sami wybierzcie, która opcja zjedzenia czekoladowego ryżu odpowiada Wam najbardziej. Gwarantuję Wam, że w każdej sprawdzi się idealnie.
Jeżeli macie rano niewiele czasu na gotowanie, a chcecie mieć pewność, że nikt nie wyjdzie z domu bez śniadania, możecie przygotować go już wieczór wcześniej, bo równie dobrze smakuje na zimno. Do tego do zjedzenia takiego śniadania nikogo nie trzeba namawiać!
Właśnie takich pyszności możecie spodziewać się korzystając z mojego cateringu SuperMenu! Ktoś już miał okazję spróbować? 🙂
Pamiętajcie też o trwającym wyzwaniu Back to the roots! Więcej przeczytacie o nim TUTAJ!
Sposób przygotowania:
Przed ugotowaniem przepłukałam ryż pod bieżącą, zimną wodą. Następnie ugotowałam go na napoju kokosowym, zgodnie z przepisem na opakowaniu, zwracając uwagę na to, aby ryż nie był rozgotowany. Laskę wanilii przekroiłam i wydrążyłam nasionka. Do ugotowanego ryżu dodałam wanilię, miód i całość wymieszałam. Podzieliłam ryż na dwie części. Do jednej z części dodałam pokruszoną czekoladę i lekko podgrzałam ryż, aż do rozpuszczenia czekolady. Dokładnie wymieszałam. Na dnie pucharka rozłożyłam porcję ryżu waniliowego, a następnie nałożyłam porcję ryżu czekoladowego. Dwuwarstwowy deser udekorowałam malinami. Pychota!
Komentarze Brak komentarzy
Dołącz do dyskusji…