Sałatka z łososiem i fasolką szparagową
Szukacie pomysłu na letni lunchbox, będący kombinacją smaku i zdrowia? Jak zwykle mam dla Was inspirację! Bogaty w kwasy omega-3 łosoś to nie tylko źródło zdrowych tłuszczów, ale i białka. Postarajcie się, aby tłuste ryby morskie były stałym elementem Waszej diety (a jeśli nie jest to możliwe, rozważcie suplementację kwasami omega-3).
A do tego sezonowa fasolka szparagowa, którą wystarczy ugotować na parze do lekkiej miękkości. Do dzieła! 🙂
Sposób przygotowania:
Rybę przyprawiłam solą, pieprzem, tymiankiem i skropiłam sokiem z cytryny. Ugotowałam rybę i fasolkę na parze, aż do miękkości.
Suszone pomidory pokroiłam w paski, a ogórka i awokado w kostkę. Rukolę przełożyłam do miski, dodałam na wierzch pokrojone składniki, rybę i fasolkę. Całość polałam oliwą, doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
Komentarze Brak komentarzy
Dołącz do dyskusji…