Sałatka z łososiem i fasolką szparagową

Szukacie pomysłu na letni lunchbox, będący kombinacją smaku i zdrowia? Jak zwykle mam dla Was inspirację! Bogaty w kwasy omega-3 łosoś to nie tylko źródło zdrowych tłuszczów, ale i białka. Postarajcie się, aby tłuste ryby morskie były stałym elementem Waszej diety (a jeśli nie jest to możliwe, rozważcie suplementację kwasami omega-3).

A do tego sezonowa fasolka szparagowa, którą wystarczy ugotować na parze do lekkiej miękkości. Do dzieła! 🙂

 

Sposób przygotowania:

Rybę przyprawiłam solą, pieprzem, tymiankiem i skropiłam sokiem z cytryny. Ugotowałam rybę i fasolkę na parze, aż do miękkości.

Suszone pomidory pokroiłam w paski, a ogórka i awokado w kostkę. Rukolę przełożyłam do miski, dodałam na wierzch pokrojone składniki, rybę i fasolkę. Całość polałam oliwą, doprawiłam do smaku solą i pieprzem.

Komentarze Brak komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany