Smoothie o smaku rafaello

Jak wiecie kokosowe smaki, mają w mojej kuchni szczególne miejsce 🙂 Dziś postawiłam na miks mojego ulubionego kokosa, ale z migdałową nutką.

Migdały to źródło tłuszczów jednonienasyconych, dzięki czemu wspomagają pracę serca i wpływają na utrzymanie odpowiedniego poziomu cholesterolu. Masło migdałowe to idealny dodatek do warzyw surowych oraz grillowanych, do mięs, owsianek czy też smoothie i właśnie do tego ostatniego punktu dziś je wykorzystam.

 

Smoothie o smaku rafaello

 

 

wszystko zblednuj

Komentarze 10 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Pyszne smoothie, pewnie zrobie je jeszcze nie raz 🙂 w ogole ma Pani bardzo fajne przepisy, korzystam z Pani ksiazek jak i strony, dziekuje 🙂

Jak zwykle trzeba panią pochwalić. Wyczynia pani cuda. Pozdrowienia.

Aniu,

mam pytanie – często w swoich przepisach wykorzystujesz właśnie mleko kokosowe.
Z jakiego mleka korzystasz? Nie chodzi mi o podanie konkretnej firmy, ale ile % tłuszczu ma to mleko kokosowe oraz czy lepiej kupić takie w kartoniku czy w puszce?

Z góry dziękuje za odpowiedź.
Pozdrawiam

Witam Pani Aniu, po pierwsze chciałabym Pani ogromnie podziękować. Mam 16 lat, borykałam się od lat z nadwagą, diety? – praktycznie nowa co miesiąc z 3 dniowym rezultatem.. na black friday pokusiłam się na diete od Pani… bo w końcu najlepsza motywacja i chęć do działania będzie od osoby którą się obserwuję codziennie, i jest ogromną inspiracją, przykładem dla drugiego człowieka… prawda? Dzięki Pani schudłam 10 kg.. efekt nieziemski ale nie w tym rzecz, zaraziła mnie Pani pasją do gotowania, tworzenia, i co najważniejsze ZDROWYM podejściem (czego zawsze mi brakowało). Dzięki Pani wreszcie poczułam się dobrze w swoim ciele, i zachowuje we wszystkim umiar. Dziękuje, i życzę udanego obozu!:)