Świąteczne brownie z bananem
Do Świąt zostało coraz mniej czasu, już za chwilę zaszyjemy się w zaciszu domowej kuchni przygotowując pyszności na wigilijny stół. Warto zadbać, aby były one nie tylko smaczne, ale jednocześnie zdrowe. Co powiecie na ciasto z bananem, kakao i czekoladą? Mmmm… Połączenie idealne 🙂 A do tego zdrowe!
Sposób przygotowania:
W garnku rozpuściłam czekoladę, masło klarowane i cukier kokosowy. Banany zblendowałam. Białka jaj ubiłam na pianę. Wymieszałam dokładnie wszystkie składniki i ciasto przelałam do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyłam plastry banana. Ciasto piekłam w 180°C przez około 30 minut.
Komentarze 3 komentarze
Dołącz do dyskusji…
A można bez cukru?
Pani Aniu czy w przyszlosci mozna dodawac rozmiar formy w ktorej ciasto jest pieczone? Warunkuje to czas pieczenia.
Na jaką mąke można zamienić mąkę ryżową ?