Syrop cebulowy

Syrop na kaszel

Syrop z cebuli od wieków był stosowany w medycynie ludowej ze względu na swoje właściwości przeciwzapalne i bakteriobójcze. Jest to idealny sposób na walkę z przeziębieniem i kaszlem. Dodatkowo ułatwia odkrztuszanie i oczyszczanie dróg oddechowych. Polecam gorąco!

 

Sposób przygotowania:

Cebulę obrałam i pokroiłam w plastry. Czosnek drobno posiekałam i zalałam miodem. Całość przelałam do kubka i przykryłam spodkiem na około 2-3 godziny. Syrop stosuj kilka razy dziennie po 1 łyżeczce.

 

Syrop

 

Komentarze 4 komentarze

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Pani Aniu nie mogę znaleźć wpisu o gęsim tłuszczu. W moim domu rodzinnym tez był to sposób na kaszel. To naprawde działa. Slyszalam, że bardziej skuteczny jest tłuszcz z borsuka ale nigdy nie mialam okazji spróbować.

Mega odkrycie. Świat bez ciebie stanął by w miejscu!

To teraz wiem w czym tkwi sekret zdrowia pani Anny Lewandowskiej…

Aniu, jak dlugo mozna przechowywac taki syrop?
Dziekuje slicznie za przepis 🙂