Szparagi w szynce parmeńskiej
Sezon na szparagi trwa bardzo krótko, dlatego zachęcam Was do korzystania z nich, póki są dostępne. Są źródłem potasu, magnezu, fosforu, a także witamin z grupy B i witaminy E. To danie to świetny pomysł na prostą, pyszną przystawkę, która sprawdzi się idealnie podczas wiosennego przyjęcia. Wystarczy, że zwiększycie ilość składników. Co najważniejsze, przygotujecie ją w dosłownie kilka minut — potem pozostaje całość wstawić do piekarnika i poczekać, a Wy w tym czasie możecie skupić się na chwilach z bliskimi 🙂
Sposób przygotowania:
Szparagi owinęłam plastrami szynki i przełożyłam do naczynia żaroodpornego. Skropiłam je oliwą, posypałam solą i pieprzem. Piekłam w 180°C przez około 10 minut, bez przykrycia.
Komentarze Jeden komentarz
Dołącz do dyskusji…
Warto, warto spróbować. Bo jak pani pisze to niesamowicie zdrowy produkt. Pozdrawiam.😍