Wielkanocne brownie

Moim ulubionym elementem przygotowań do świąt Wielkanocnych jest przygotowywanie świątecznych wypieków. W tym roku na moim świątecznym stole obok babki i mazurka zagości brownie.

 

Sposób przygotowania:

Kaszę jaglaną ugotowałam w 2 szklankach osolonej wody, aż wchłonęła całą wilgoć. Ubiłam pianę z białek a żółtka dodałam do kaszy. Dodałam pozostałe składniki i zmiksowałam. Potem delikatnie dodałam pianę i wymieszałam wszystko. Piekłam w 180 stopniach ok. 50 minut. Pozostawiłam w piekarniku do ostudzenia, żeby masa się ścięła. Wierzch posypałam płatkami migdałowymi.

 

Komentarze 6 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Hej, Ania 🙂 To też pytanie do innych osób, które przygotowały brownie z tego przepisu. Te wszystkie składniki miksujecie mikserem czy blenderem? Bo ja zmiksowałem mikserem i po wszystkim wyszła mi konsystencja “kaszanki”…

A co z powidłami? Dodać je do masy do pieczenia, czy potem na wierzch?

Aneczko te Twoje wielkanocne brownie wyglada mega oblednie???.Pozdrawiam Cie bardzo serdecznie.???????

Aniu a bedzie wielkanocny plik pdf jak w latach poprzednich? u nas jajeczka faszerowane i mazurek byly hitem :))) pozdrawiam serdecznie