Nalesniki-z-maki-owsianej-i-kukurydzianej

Naleśniki z mąki owsianej i kukurydzianej

Dzisiaj chciałabym przybliżyć Wam jedno z bardzo prostych dań, które najbardziej kojarzy mi się z beztroską i dzieciństwem, kiedy to moja mama przygotowywała dla mnie pyszne naleśniki z owocami na śniadanie. Nic dziwnego, że Klara również tak chętnie się nimi zajada. Mam nadzieję, że w jej przypadku to także będzie miłe wspomnienie z pierwszych lat życia. 🙂 Czy Wy też macie takie ciepłe skojarzenia z naleśnikami? Jeżeli tak, to zapraszam do wspólnego gotowania!

 

Sposób przygotowania: 

Wszystkie składniki na ciasto zblendowałam. Na patelni rozgrzałam olej i smażyłam naleśniki. Owoce zblendowałam i podawałam z naleśnikami. Na koniec dodałam także borówki w całości.

 

Nalesniki-owsiano-kukurydziane

Komentarze 5 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

smaczne, ale mleka potrzeba więcej, ponieważ według proporcji ciasto jest bardzo gęste 🙂

Pyszne, ale z podanymi proporcjami jest coś nie tak. Trzeba o wiele więcej mleka/wody na taka ilość maki. Tak czy inaczej weszły do naszego śniadaniowego repertuaru na stałe.

O taaaak naleśniki? do tej pory kocham i namiętnie robie je swojej Hani? u nas były z domowym musem jabłkowym? przepis wypróbuje na bank! Pozdrawiam?