Zupa krem z groszku
Macie ochotę na zieloną zupę? Wiem, że w zimie ciężko jest upolować niektóre warzywa, szczególnie te zielone, ale w takim wypadku, z pomocą znów przychodzą mrożonki. Dziś skorzystamy z zielonego groszku!
Lubicie?:)
Przygotowanie:
Pokroić drobno cebulę, pora oraz imbir. Poddusić je na rozgrzanej patelni na oliwie wraz z sosem sojowym. Dusić około 10 minut, a następnie przełożyć do garnka. Dodać mrożony groszek i zalać go wodą. Gotować do miękkości, a na koniec dodać mleczko i przyprawić według uznania.
Dokładnie wszystko zmiksować blenderem na jednolitą masę i posypać ulubionymi ziarnami.
Komentarze 2 komentarze
Dołącz do dyskusji…
Bardzo szybka, prosta i smaczna zupka krem. Polecam ☺
Wygląda pysznie, bardzo prosty przepis:)